De Pulled Pork sandwich is ontstaan uit de barbecuetradities van het Amerikaanse Zuiden en heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld onder invloed van verschillende culturen, ingrediënten en kooktechnieken die uniek zijn voor elke regio.
Pulled pork is varkensvlees dat gedurende een langere tijd bij een lage temperatuur wordt gebraden. Taai vlees wordt met deze bereidingswijze mals.
We brengen graag onze variant (met ovenkoek) op jullie feest, receptie, communie, lentefeest,...
Het is 1943. Net over de Amerikaanse grens bij Piedras Negras (Mexico) woont de Mexicaanse kok Ignacio Anaya (1894-1975). ‘Nacho’ voor zijn vrienden. Piedras Negras wordt in die dagen regelmatig bezocht door grote groepen dames. Echtgenotes van Amerikaanse soldaten die gestationeerd zijn in Fort Duncan nabij Eagle Pass, Texas.
Tijdens hun shoptripjes naar Mexico besluit een groep dames te eten bij Ignacio. ‘Nacho’ – die eigenlijk al wilde sluiten – grijpt deze kans op extra omzet en bedenkt snel een nieuwe snack met wat hij nog in de keuken heeft liggen die dag. Hij snijdt tortilla’s in driehoekjes en bakt deze in de oven met geraspte cheddar en jalapeño pepertjes. De dames vinden het heerlijk! Op de vraag hoe dit gerecht heet antwoord hij trots: ‘Nacho’s especiales’.
Het originele recept werd voor het eerst vermeld in een kookboek (St. Anne’s Cookbook) in 1954. Wist je dat 21 oktober is uitgeroepen tot Internationale dag van de Nachos?
We brengen graag onze variant van Ignacio (met huisgemaakte chili con carne) op jullie feest, receptie, communie, lentefeest,...